Petits pains farcis au porc (baozi)

Petits pains farcis au porc (baozi)

4.8 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

La pâte
  • d'eau chaude
    250 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de levure chimique
    10 g
  • de farine à pain
    230 g
  • de farine à pâtisserie et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • ciboules coupées en rondelles (3 cm)
    4
  • de viande de porc hachée
    400 g
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • de vin de riz
    ½ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ½ c. à café
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de cinq-épices en poudre
    1 pincée
  • d'huile de sésame
    2 c. à soupe
La finition
  • d'eau
    250 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 210 kcal / 878 kJ
Białko 10.06 g
Tłuszcz 5.12 g
Węglowodany 30.94 g
Błonnik 1.49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...