Biryani de crevettes, fruits secs et safran

Biryani de crevettes, fruits secs et safran

4.3 255 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    50 g
  • d'amandes décortiquées
    50 g
  • de noix de cajou
    50 g
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de safran
    1 pincée
  • clous de girofle
    3
  • graines de cardamome
    3
  • de curcuma en poudre
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de riz basmati
    300 g
  • de raisins secs
    20 g
  • d'eau
    1000 g
  • de lait de coco
    200 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • du sel
  • queues de crevettes crues et décortiquées
    20
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 731 kcal / 3058 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...