Curry végétarien

Curry végétarien

4.2 152 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de curcuma frais (voir "Variante(s)")
    10 g
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    300 g
  • de patate douce coupée en morceaux
    250 g
  • de fenouil émincé
    200 g
  • de lait de coco
    300 g
  • d'eau
    400 g
  • de chou chinois émincé
    150 g
  • de petits pois frais
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • d'épinards frais
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292.8 kcal / 1215 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 121 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...