Curry végétarien

Curry végétarien

4.2 162 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 40 g d'échalotes coupées en deux
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 10 g de curcuma frais (voir "Variante(s)")
  • 10 g de gingembre frais
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 250 g de patate douce coupée en morceaux
  • 300 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 200 g de fenouil émincé
  • 300 g de lait de coco
  • 400 g d'eau
  • 150 g de chou chinois émincé
  • 100 g de petits pois frais
  • 150 g d'épinards frais
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 121 mg
Białko 9 g
Kalorie 1215 kJ / 292.8 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...