![Côte de bœuf et sauce marchand de vin Côte de bœuf et sauce marchand de vin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d4044a8-2672-4f1a-bb14-45f5c6a68307/Derivates/e09013b1-6250-424a-a94b-2b3796daa7ce.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
La côte de bœuf
- 1 côte de bœuf (taille adaptée à celle du Varoma)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1168.7 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 63.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 Min
Sauce au roquefort
20 Min
Sauce au poivre
25min
Travers de porc "spécial sauce"
1h 40min
Sauce marchand de vin
1h 15min
Sauce chasseur
35 min
Sauce gribiche
15min
Rôti de porc farci aux champignons, purée à l'ail
2h 40min
Sauce périgourdine
35 min
Rôti de porc farci aux dattes, sauce à l'échalote
1 godz.
Sauce au vin doux
55 min
Sauce bordelaise
45 min