Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
La côte de bœuf
- 1 côte de bœuf (taille adaptée à celle du Varoma)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1168.7 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 63.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
15min
Œuf poché sauce meurette
1j
Asperges et sabayon à l'estragon
1j
Sauce au poivre
25 min
Sauce hollandaise
15min
Sauce bordelaise
45 Min
Asperges sauce mousseline
1j
Sauce cocktail
10 min
Sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Sauce madère
35 Min
Beurre d'escargot
10 min
Sauce gribiche
15min