![Moules farcies au beurre d'ail Moules farcies au beurre d'ail](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F8F0F3D-18A7-44DF-AEFC-C8B542243FAC/Derivates/0ce5e6b3-7277-4dc1-814f-9a43140d5780.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 branche de persil frais
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 50 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 408.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Moules au roquefort
40 min
Sauce au roquefort
20 min
Mouclade
1 godz.
Rouille
10 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Sauce rouille
10 Min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Tagliatelle aux cèpes et au parmesan
40 min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Langoustines sauce au whisky
1 Std. 10 Min
Moules à l'escabèche
24 Std.