Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 branche de persil frais
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 50 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 408.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Mouclade charentaise
40 min
Tellines en persillade
1h 30min
Gambas au romarin
40 min
Moules à l'escabèche
24h
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Mouclade
1h
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1 Std. 50 Min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1 Std. 15 Min
Beignets de crevettes
35min
Moules au roquefort
40 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min