![Vinaigrette au cidre et échalotes Vinaigrette au cidre et échalotes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F89F0BB7-18D0-43EF-A708-012D1A1641F6/Derivates/5E835007-57A9-4BA5-B365-F2A9D2800605.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 60 g d'huile de tournesol
- 20 g de vinaigre de cidre
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1598.7 kJ / 388.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de hareng fumé aux pommes de terre et pistaches
40min
Betteraves marinées aux framboises
1 godz. 35 min
Vinaigrette aux fines herbes
10min
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 min
Mayonnaise d'avocat
15 dk
Sauce crémeuse aux herbes
10min
Sauce allégée aux herbes
10min
Salade de betterave
15 dk
Vinaigrette au gingembre
10min
Salade de chou blanc et chou rouge
15 dk
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10min
Salade piémontaise
50min