Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de alubias verdinas secas
- 12 gambones crudos enteros
- 80 g de aceite de oliva
-
250
g de vino blanco
lub 250 g de brandy - 650 g de agua
- 2 - 3 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 cucharada de harina de trigo
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- ½ - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1662 kJ / 397 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 688.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21 Std.
Judías de El Barco de Ávila guisadas con calamares (Cocción lenta)
19h
Calamares en su tinta
1h 5min
Porrusalda con calabaza
50min
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20 godz.
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16h 30 min
Batea de mejillones tigre rabiosos
9 Std. 30 Min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Marmitako
40min
Porrusalda con bacalao
40min
Pastel de cabracho
2 godz. 50 min
Rollo de bonito
1h 10min