Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de zanahoria en rodajas (2-3 cm)
- 200 g de puerro en rodajas (2-3 cm)
- 4 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 200 g de jamón serrano en dados
- 100 g de vino blanco para cocinar
- 4 tarros de lentejas cocidas en conserva (1600 g) aclaradas y escurridas
- 100 g de arroz de grano redondo
- 1600 g de agua
- 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1252 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas con costillas
45 min
Lentejas con arroz
40 Min
Lentejas guisadas
50min
Lentejas estofadas
3h
Judías blancas con chorizo
40 Min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Lentejas estofadas
3 godz. 45 min
Fideuá con carne
30 min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Potaje con garbanzos
35min
Arroz con punta de costilla de cerdo
1h
Judías blancas a la toscana
35min