Lentejas con arroz y jamón

Lentejas con arroz y jamón

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 raciones

Składniki

  • 240 g de zanahoria en rodajas (2-3 cm)
  • 200 g de puerro en rodajas (2-3 cm)
  • 4 dientes de ajo
  • 70 g de aceite de oliva
  • 200 g de jamón serrano en dados
  • 100 g de vino blanco para cocinar
  • 4 tarros de lentejas cocidas en conserva (1600 g) aclaradas y escurridas
  • 100 g de arroz de grano redondo
  • 1600 g de agua
  • 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1252 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 926 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...