Boquerones fritos al limón

Boquerones fritos al limón

4.6 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 raciones

Składniki

Marinado
  • 600 g de boquerones frescos limpios (sin cabeza, vísceras ni espina central) con la cola
  • 3 dientes de ajo
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 1 cucharadita de sal
  • 70 g de zumo de limón
Salsa de limón
  • 50 g de zumo de limón
  • 10 g de vinagre de manzana
  • 50 g de azúcar
  • 60 g de agua
  • 10 g de harina de trigo
Terminación
  • 2 huevos
  • 40 g de leche
  • 70 g de harina
  • 20 g de maicena
  • ¼ de cucharadita de polvo de hornear
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 200 - 300 g de aceite para freír

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 258 kcal / 1082 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 535.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...