Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 3 cucharaditas de sal
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 200 g de cebolla en trozos de 3 cm
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 guindilla seca
- 1 cucharadita de harina
- 70 g de vino blanco
- 400 g de caldo de pescado
- 400 g de agua
- 200 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1881.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Revuelto de gulas con jamón
30 min
Mocktail de limón y tomillo
30 min
Ensaladilla de gambas
1h
Raviolis con salsa de anchoas
20 min
Risotto con calamares en salsa americana para dos
30 min
Mini tortitas con beicon
Brak ocen
Galette de desayuno con huevo frito
1h
Salmón con patatas y calabacín
1 Std. 15 Min
Torrijas con leche condensada y salsa de chocolate negro
45 min
Arroz cremoso al azafrán con calabacín, champiñones y beicon
50min
Arroz blanco rehogado al limón
45 min
Castañas en Varoma
3h