Salmorejo de fresas

Salmorejo de fresas

4.5 50 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 raciones

Składniki

Crujiente de jamón
  • 6 - 8 lonchas de jamón ibérico
Salmorejo de fresas
  • 100 g de aceite de oliva
  • ½ diente de ajo
  • 600 g de tomate maduro en trozos
  • 400 g de fresas
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de miga de pan blanco (del día anterior)
  • 10 - 15 g de vinagre de jerez
Huevos de codorniz
  • 300 g de agua
  • 12 huevos de codorniz
Presentación
  • 2 cucharadas de fresas liofilizadas (opcjonalnie) en rodajas
  • 6 - 12 chorritos de aceite de oliva virgen extra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 6.7 g
Kalorie 742 kJ / 177 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...