Olla gitana

4.8 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 3 dientes de ajo
  • 150 g de cebolla en trozos
  • 150 g de tomate maduro en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 cucharada de pimentón
  • 1 cucharada de harina de trigo
  • 1 ramita de hierbabuena fresca
  • 150 g de calabaza en trozos
  • 150 g de judías verdes planas frescas de aprox. 3 cm.
  • 150 g de patata chascada
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 600 g de agua
  • 2 peras (opcjonalnie) pequeñas
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 543.9 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1294 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 44.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...