Morcillo de ternera guisado con castañas

Morcillo de ternera guisado con castañas

4.3 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
6 raciones

Składniki

  • 250 g de castañas secas peladas (pilongas)
  • 70 g de aceite de oliva
  • 4 dientes de ajo en mitades
  • 1000 g de morcillo de ternera en trozos de 5 cm
  • 200 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
  • 200 g de puerro en rodajas
  • 100 g de zanahoria en rodajas
  • 60 g de dados de beicon
  • ½ cucharadita de pimentón
  • 200 g de vino tinto
  • 50 g de oporto
  • 1 cucharada de azúcar moreno
  • 1 cucharadita de sal
  • 4 - 5 granos de pimienta negra
  • 1 hoja de laurel seca
  • 250 g de caldo de carne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 298.6 mg
Białko 55.8 g
Kalorie 2048 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...