Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 2 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 TL Paprika edelsüß
- 2 TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zimt
- 1 TL Kurkuma
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 1500 g Wasser
-
4
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 4 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt - 200 g rote Linsen, getrocknet
- 1600 g passierte Tomaten
- 4 - 5 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 767 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1123 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italienischer Linseneintopf
1 Std.
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 Min
Rote-Linsen-Suppe
40 Min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35 Min
Gemüse-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Kartoffelsalat mit fermentiertem Gemüse
72 Std.
Pho-Suppe mit Hähnchen
2 Std. 15 Min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 Std. 10 Min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 Min
Veganer Käse-Dip
40 Min
Veganer Bohnen-Eintopf
13 godz. 30 min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16h 50min