Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 500 g Dicke Bohnen, frisch, gepalt (ergibt ca. 150 g Bohnenkerne)
- 150 g Wasser
- ½ TL Salz
- 200 g Schmand
- ¼ TL Pfeffer
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 676 kJ / 161 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchelpesto
10min
Sesampesto
10min
Rotkohlsalat - Kırmızı Lahana Salatası
10min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min
Weiße-Bohnen-Dip
20 Min
Rote-Linsen-Dip
40min
Grünkohl-Aprikosen-Aufstrich
10min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10min
Möhrengrün-Pesto
10min
Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
10min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25min
Rote-Bete-Hummus
50min