Urządzenia i Akcesoria
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
dunkle Sojasauce20 g
-
Sesamöl15 g
-
Sesam, geröstet10 g
-
Zucker½ TL
-
koreanischer roter Pfeffer (siehe Tipp)½ TL
-
Auberginen (ca. 700 g), in langen Streifen (siehe Tipp)2
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Wasser1000 g
-
Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen (5 mm)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
393 kJ /
95 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Koreanische Küche
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50 min
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Asiatisches Shiitake-Gemüse
30 min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 godz.
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 min
Weiße Bohnen mit Salbei
14 godz.
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen (清炒四季豆)
20 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min
Auberginenröllchen mit Paneer
50 min
Borschtsch vegetarisch
1 godz. 10 min