Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g dunkle Sojasauce
- 15 g Sesamöl
- 10 g Sesam, geröstet
- ½ TL Zucker
- ½ TL koreanischer roter Pfeffer (siehe Tipp)
- 2 Auberginen (ca. 700 g), in langen Streifen (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1000 g Wasser
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 393 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15min
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 Min
Auberginenröllchen mit Paneer
50 min
Auberginenpüree
1 Std. 30 Min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen (清炒四季豆)
20 min
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1 Std. 20 Min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 Std. 30 Min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min