Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Linsen und Marinade
- 2 Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Petersilienwurzel, in Stücken (3 cm)
- 50 g Olivenöl
- 150 g Berglinsen, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, frisch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 750 g Wasser
- 50 g Essig
- 35 g Senf
- 6 Prisen Pfeffer
Chorizo und Feldsalat
- 150 g Feldsalat
- 1 EL Olivenöl
- 225 g Chorizo, pikant, gepellt, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2910 kJ / 695 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30min
Lauwarmer Romanescosalat
40min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 dk
Hafer-Pfannkuchen mit Grünkohlfüllung
30min
Hirsesalat mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 10 min
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1h
Weiße Bohnen mit Salbei
14h
Fenchelgemüse
30min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14h
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h