Urządzenia i Akcesoria
Auberginenpüree
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Auberginen600 g
-
Petersilie abgezupft½ Bund
-
Koriander abgezupft½ Bund
-
Tomaten400 g
-
Wasser500 g
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
Schalotte halbiert1
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Paprika rosenscharf1 TL
-
Zitronensaft2 EL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
567 kJ /
135 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paprika-Auberginen-Mus
1 godz.
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Auberginencreme "Orient"
2 godz.
Auberginenpüree
30 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Auberginen-Bulgur-Salat
1 godz. 30 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min