Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gaspacho
- 1500 g de tomates bien mûres, épépinées et en morceaux
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail, pelées
- 2 tranches de pain sec
- 10 cm de concombre, en morceaux
- ½ de poivron rouge ou vert
-
50
g de vinaigre de vin
lub 50 g de vinaigre de xérès - un peu d'eau
- du sel
- du poivre moulu
La garniture
- 10 cm de concombre, en morceaux
- ½ poivron, en morceaux
- 1 oignon rouge, coupé en quatre
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 tranches de pain, en tout petits dés
- 1 gousse d'ail pressée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Minicakes au pesto et aux pignons
40min
Houmous de chou-fleur
35min
Sablés au pesto et au parmesan
35min
Tapenades variées
10min
Rillettes de thon aux câpres
15min
Rillettes aux deux saumons
3h 25min
Guacamole
25 Min
Carpaccio de saumon et betteraves multicolores
20min
Gaspacho de melon, tuiles au parmesan
2h 30min
Soupe froide concombre-courgette
15min
Guacamole en trois versions
10min
Crème d'avocat coco et citron vert
20min