Homard sauce newburg et purée de potiron

Homard sauce newburg et purée de potiron

4.7 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 portions

Składniki

La cuisson du homard
  • d'eau
    2300 g
  • de gros sel
    50 g
  • de fenouil coupé en tronçons
    20 g
  • homard européen (ou homard bleu)
    1
    1 homard américain
Le beurre au corail
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
La sauce newburg et la purée de potiron
  • d'échalote
    10 g
  • gousse d'ail
    1
  • de carotte coupée en morceaux
    30 g
  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    50 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de porto rouge ou de xérès
    25 g
  • d'eau
    300 g
  • de concentré de tomate
    20 g
  • de chair de potiron coupée en cubes
    400 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    40 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de farine
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665 kcal / 2753 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...