![Pièges aux speculoos Pièges aux speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64C2F265-9E8E-4271-89FB-EEB587A98811/Derivates/aa06df6b-f53c-470a-8749-38a4902b5e2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de biscuits speculoos
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 150 g de lait concentré sucré
La ganache
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de pistaches, décortiquées et émondées, non salées
- Wartości odżywcze
- na 1
- Kalorie
- 527 kJ / 126 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Rochers coco-chocolat
20 Min
Fruité acidulé
50 min
Boules de neige à l'amande
55min
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Cheesecake praliné
4 Std.
Pannacotta aux 3 chocolats
2 Std. 30 Min
Verano
12h 45 min
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Entremets façon tiramisu
5 godz.
Délice pomme-speculoos
12h