![Oignon farci croustillant Oignon farci croustillant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b65b513-8202-48a7-97ec-7492d4903137/Derivates/c10acf2b-906f-430e-839c-827d8019ed6e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gros oignons
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de lardons
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 œuf
- 70 g de fromage râpé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 20 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743.8 kJ / 419.8 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 650.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps de rillettes de cabillaud, chou rouge, roquette et sauce curry-gingembre
1h
Tartelette aux carottes et haricots verts
1h 40min
Champignons farcis
55min
Rolls de mozzarella à l'ail et aux champignons
3ч.
Soufflé aux endives et parmesan
1h 20min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Légumes en Wellington
2h 10 min
Œufs farcis à la berrichonne
40min
Feuilletés d'escargots aux pleurotes
2 Std. 45 Min
Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail
2ч. 40 мин.
Röstis de pomme de terre aux échalotes
55min
Pain perdu au jambon
25min