Tartelettes aux crabes et crevettes

Tartelettes aux crabes et crevettes

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

La pâte feuilletée au curry
  • de beurre doux préalablement congelé et coupé en morceaux (env. 15 g chacun)
    200 g
  • de farine de blé
    200 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • d'eau très froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
La garniture
  • de yaourt nature
    120 g
  • de fromage blanc 40 % m.g.
    120 g
  • de crème fraîche
    70 g
  • œufs
    2
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre 5 baies
    1 pincée
  • de chair de crabe en conserve égouttée
    210 g
  • crevettes roses cuites, décortiquées et coupées en morceaux
    16
  • de câpres en saumure
    8 c. à café rase
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 210.6 kcal / 888.4 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 749.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...