Urządzenia i Akcesoria
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
water1800 g
-
pork belly, with skin cut in pieces (5 cm x 2 cm)600 g
-
eggs with shell, cleaned4 - 5
-
light soy sauce60 g
-
dark soy sauce20 g
-
garlic cloves smoked, with skin8 - 10
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
cloves2
-
white peppercorns crushed10
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
817 mg
Białko
15 g
Kalorie
2427 kJ /
580 kcal
Tłuszcz
56 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Braised pork belly
55 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Yam Rice
45 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.