Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g water
- 600 g pork belly, with skin, cut in pieces (5 cm x 2 cm)
- 4 - 5 eggs, with shell, cleaned
- 60 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 8 - 10 garlic cloves, smoked, with skin
- 1 cinnamon stick
- 2 star anise
- 2 cloves
- 10 white peppercorns, crushed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 817 mg
Alternatywne przepisy
Salted Fish Pork Belly
30min
Yam Rice
45min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Taiwanese three cup chicken
20min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Sweet and sour pork ribs
40min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Braised pork belly
55min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min