Urządzenia i Akcesoria
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
water3000 g
-
glutinous rice flour250 g
-
old ginger smashed and flattened60 g
-
Chinese red dates seeds removed8 pieces
-
brown sugar150 g
-
pandan leaves tied into knots4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
13.8 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
845.2 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lo Mai Gai (Steamed Glutinous Rice With Chicken)
1 godz. 15 min
Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 10 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Brak ocen
Guacamole
Brak ocen
Indonesian Vegetable Spring Roll
Brak ocen
Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
24 godz. 40 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 godz. 35 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45 min
Salt Bread
2 godz.