Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger sugar syrup
- 200 g water
- 100 g white sugar
- 100 g palm sugar
- 50 g fresh ginger, cut into slices
- 4 pandan leaves (optional)
Douhua
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 182.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 24.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Mock Fin Soup
35 Min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 Min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35 min
Douhua (soybean curd)
10h 25 min
Pineapple tarts
1h 30min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1h 20 min
Japanese Cheese Tarts
1j 55 menit
Homemade Pandan Kaya
55min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Cantonese Steamed Fish
40min