Douhua (soft bean curd) with sweet syrup

Douhua (soft bean curd) with sweet syrup

4.9 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Ginger sugar syrup
  • water
    200 g
  • white sugar
    100 g
  • palm sugar
    100 g
  • fresh ginger cut into slices
    50 g
  • pandan leaves (optional)
    4
Douhua
  • dried soybeans
    200 g
  • water plus extra to soak and cook
    2250 g
  • Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
    ½ tsp
  • cornflour
    1 tbsp
  • water
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 182.1 kcal / 762 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 24.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...