Urządzenia i Akcesoria
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
6 portions
Składniki
Ginger sugar syrup
-
water200 g
-
white sugar100 g
-
palm sugar100 g
-
fresh ginger cut into slices50 g
-
pandan leaves (optional)4
Douhua
-
dried soybeans200 g
-
water plus extra to soak and cook2250 g
-
Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)½ tsp
-
cornflour1 tbsp
-
water1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
24.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
762 kJ /
182.1 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Demo Recipe 2 - Quick Steamed Buns
1h
Homemade Soy Milk
35min
Sliced Fish Tofu Soup
2h 10min
Char Kway Teow
25min
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50min
Hainanese Chicken Rice
4h 5min
Pandan Sponge Cake
1h
Mango Pomelo Sago
1h 30min
Singapore Chilli Crab
50min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Homemade Soy Milk
30min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h