Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
TM6 TM5

Douhua (soft bean curd) with sweet syrup

5.0 (5 ocen)

Składniki

Ginger sugar syrup

  • 200 g water
  • 100 g white sugar
  • 100 g palm sugar
  • 50 g fresh ginger, cut into slices
  • 4 pandan leaves (optional)

Douhua

  • 200 g dried soybeans
  • 2250 g water, plus extra to soak and cook
  • ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
  • 1 tbsp cornflour
  • 1 tbsp water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
762 kJ / 182.1 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
39.6 g
Tłuszcz
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
2 g
Sód
24.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy