Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger sugar syrup
- 200 g water
- 100 g white sugar
- 100 g palm sugar
- 50 g fresh ginger, cut into slices
- 4 pandan leaves (optional)
Douhua
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 182.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 24.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Mock Fin Soup
35min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Pork Balls
20min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 godz. 20 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Homemade Soy Milk
35min