Steamed Chicken with Dang Gui

Steamed Chicken with Dang Gui

4.6 21 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh ginger cut into thin slices
    40 - 50 g
  • chicken with skin and bone, cut in pieces (2-3 cm)
    500 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    30 g
  • light soy sauce
    20 g
  • oyster sauce
    10 g
  • wolfberries (goji) rinsed
    2 tsp
  • dang gui (Chinese angelica root)
    5 slices
  • sesame oil dark (roasted)
    ¼ tsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • Chinese red dates pitted
    10
  • water
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340 kcal / 1423 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...