Blanquette de ris de veau

Blanquette de ris de veau

3.5 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • 1700 g d'eau
  • 1 feuille de laurier
  • 1 branche de céleri branche coupée en tronçons
  • 100 g de poireau coupé en rondelles (1,5 cm)
  • 1 carotte coupée en rondelles (1,5 cm)
  • 2 c. à café de fond de veau déshydraté
  • 600 g de ris de veau
  • 700 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 90 g de beurre
  • 60 g de farine de blé
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 jaunes d'œufs
  • 10 g d'huile de tournesol

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 587.3 kcal / 2440 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 230.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...