Blanquette de ris de veau

Blanquette de ris de veau

3.5 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1700 g
  • feuille de laurier
    1
  • de céleri branche coupée en tronçons
    1 branche
  • de poireau coupé en rondelles (1,5 cm)
    100 g
  • carotte coupée en rondelles (1,5 cm)
    1
  • de fond de veau déshydraté
    2 c. à café
  • de ris de veau
    600 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    700 g
  • de beurre
    90 g
  • de farine de blé
    60 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • d'huile de tournesol
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 587.3 kcal / 2440 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 230.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...