![Sauce aurore Sauce aurore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9734695F-B0CC-4844-A21A-60878C8CA7B8/Derivates/4A635355-1DE2-4553-BC0D-7FCFF943A77D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de farine de blé
- 30 g de beurre, en morceaux
- 500 g de fumet de poisson (voir "Conseil(s)")
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5920 kJ / 1430 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 117 g
- Tłuszcz nasycony
- 70 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 617 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce soubise
30 min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15 Min
Sauce hollandaise
15 Min
Fontainebleaux et coulis de cerises
4h 40min
Sauce choron
20min
Sauce soubise
30 min
Sauce bordelaise
45 min
Sauce dieppoise
35min
Sauce Messine
10 min
Sauce gribiche
15 Min
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10min
Sauce au poivre
25min