Sauce américaine

Sauce américaine

4.9 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
1150 g

Składniki

  • 80 g de carotte coupée en morceaux
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 40 g d'échalotes
  • 300 g de crevettes crues non décortiquées les têtes seulement
  • 20 g de beurre
  • 40 g de cognac
  • 20 g de concentré de tomate
  • 150 g de vin blanc
  • 400 g d'eau
  • 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté (voir "Variante")
  • 10 g de fécule délayée avec un peu d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 13.2 mg
Białko 0.7 g
Kalorie 176.3 kJ / 42 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...