Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'échalotes
- 300 g de crevettes crues non décortiquées, les têtes seulement
- 20 g de beurre
- 40 g de cognac
- 20 g de concentré de tomate
- 150 g de vin blanc
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté (voir "Variante")
- 10 g de fécule, délayée avec un peu d'eau
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 176.3 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets d'huîtres au thym
35min
OCTOBRE Gâteau de foie blond de Bresse et écrevisse - Eric Robert
2h
Bouillabaisse
1 Std. 15 Min
Calamars farcis comme en Algarve
1 Std. 10 Min
Rouille
10 Min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min
Ormeaux à la persillade verte
30min
Sauce armoricaine
1 Std.
Moules farcies au beurre d'ail
35min
Bisque de crevettes
30min
Sauce gribiche
15 Min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min