Urządzenia i Akcesoria
Sauce dieppoise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g
Składniki
-
70 g d'échalotes
-
150 g de vin blanc
-
500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
-
400 g de crevettes cuites, non décortiquées
-
150 g de crème liquide 35% m.g.
-
50 g de beurre coupé en morceaux
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Sód
2615 mg
Białko
52 g
Kalorie
4980 kJ /
1202 kcal
Tłuszcz
98 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
60 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sauce à l'oseille
25min
Sauce béarnaise
20min
Beurre d'escargot
10min
Sauce béarnaise
20min
Sauce à l'oseille
35min
Sauce aurore
15min
Sauce béarnaise
40min
Sauce Messine
10min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce piquante
35min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min