Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 150 g de vin blanc
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 400 g de crevettes cuites, non décortiquées
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 4980 kJ / 1202 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 98 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2615 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce aurore
15 Min
Nage de crustacés au champagne
1 godz. 5 min
Bisque de crevettes et croûtons
1小时
Marinade pour poisson - Inspiration asiatique
5 dk
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2 Std. 30 Min
Fumet de crustacés
25min
Turbot sauce champagne
30min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1 Std. 30 Min
Vol-au-vent aux coquillages
1 godz. 5 min
Sauce Messine
10min
Sauce piquante
35min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min