![Sauce dieppoise Sauce dieppoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46608379-9FAC-468A-A6FD-0F30B0580DFD/Derivates/1ccdb001-015f-4f6b-9030-2817d981569c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 150 g de vin blanc
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 400 g de crevettes cuites, non décortiquées
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 4980 kJ / 1202 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 98 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2615 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce piquante
35min
Palourdes et amandes farcies
40 分钟
Raie aux câpres
45 分钟
Langoustines au basilic
30 Min
Champignons farcis
13h 15min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 分钟
Fruits frais, crumble de sarrasin et crème chantilly
40 分钟
Sauce périgourdine
35min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 Min
Court-bouillon
25 dk
Sauce Messine
10min
Matelote de roussette au vin rouge
1 Std. 30 Min