Filet mignon de porc, pommes de terre, brocoli et sauce moutarde

Filet mignon de porc, pommes de terre, brocoli et sauce moutarde

3.4 21 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • d'eau
    700 g
  • de brocoli détaillé en bouquets
    350 g
  • de vermouth
    180 g
    180 g de vin de madère
  • d'oignons coupés en quartiers
    150 - 200 g
  • gousses d'ail (opcjonalnie)
    2
  • de moutarde à l'ancienne
    2 c. à soupe
  • de moutarde forte
    1 - 2 c. à soupe
  • cubes de bouillon de poule émiettés
    2
    2 c. à café bombée de fond de volaille maison
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de champignons de Paris frais coupés en lamelles fines
    450 g
  • de pommes de terre coupées en cubes (1-2 cm env.)
    1100 g
  • filets mignons de porc prédécoupés en tranches (400-450 g chacun env.) (1 cm)
    2
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    50 g
  • de fécule de maïs
    15 - 20 g
  • de persil frais pour la finition
    3 - 6 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230 kcal / 965 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 947 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...