![Cassolette de poissons Cassolette de poissons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bcda890f-e73c-4dee-8f89-fa48d5458099/Derivates/ed55f6d3-e411-4c18-834a-b0917d62016e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de graines de kasha
- 200 g de fenouil, coupé en morceaux
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 15 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de vin blanc
- 300 g d'eau
- 600 g de poissons variés (julienne, merlu, cabillaud...)
- 30 g de farine de blé
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 746.3 kJ / 177.9 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 210.8 mg
Alternatywne przepisy
Baeckeoffe aux poissons
1 Std. 45 Min
Choucroute de la mer
35 min
Terrine aux deux poissons
1 Std.
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 Min
Cocotte de poisson gratinée aux champignons
1 Std.
Raie aux câpres
45 Min
Lotte sauce vallée d’Auge
1h 40min
Gratin de poissons à la choucroute
40 Min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 Min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 Min
Cassolettes de saint-jacques
30 Min
Gratin de moules au curry
50 min