Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 côte de bœuf (1200 g)
- 3 échalotes, coupées en deux
- 25 g de beurre
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 3 c. à soupe de vinaigre de cidre
- du poivre moulu
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de moutarde
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Sauce curry
30min
Sauce cocktail
10min
Sauce au poivre
25min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce crémeuse aux herbes
10min
Sauce bordelaise
45 Min
Sauce périgourdine
35min
Sauce chasseur
35min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1 Std. 50 Min
Sauce cocktail
10min
Sauce mayonnaise
10min
Sauce au roquefort
20 Min