Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 kromek
Składniki
-
240 g wody
-
1 łyżeczka suchych drożdzy (5 g)
-
30 g cukru brązowego
-
30 g masła , plus dodatkowa porcja
-
500 g mąki
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
295 kJ /
71 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Chleb tygrysi
4 godz.
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min