Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
TM6 TM5

Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)

4.8 ( 52 oceny )

Składniki

  • 40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 215 g mleka
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
  • 100 g cukru
  • 450 g mąki pszennej typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki soli
  • 7 jajek rozm. M, w tym 6 jajek zafarbowanych (patrz wskazówka)
  • 1 żółtko do posmarowania chlebków
  • cukier perlisty do posypania chlebków (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
503 kcal / 2104 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
69.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy