Urządzenia i Akcesoria
Brioszki prosiaczki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
150 g mleka
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
350 g mąki pszennej typ. 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
50 g masła pokrojonego kawałki
-
1 żółtko
-
1 łyżka wody
-
16 żurawin, suszonych16 rodzynek
-
16 płatków owsianych16 orzeszków piniowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
38.3 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1151.9 kJ /
275.1 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierniczki-witrażyki
2u. 10min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1u. 45min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2u. 5min
Burgery Kulfona
2u.
Dwukolorowe ciasteczka serca
2u. 25min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1u. 10min
Baranek wielkanocny
1u. 30min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1u. 50min
Czekoladowa gąsienica
3u. 15min
Bułeczki jeżyki
2u. 30min
Banany w czekoladzie
1u.
Herbatniki
2u. 15min