Urządzenia i Akcesoria
Brioszki prosiaczki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
150 g mleka
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
350 g mąki pszennej typ. 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
50 g masła pokrojonego kawałki
-
1 żółtko
-
1 łyżka wody
-
16 żurawin, suszonych16 rodzynek
-
16 płatków owsianych16 orzeszków piniowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
38.3 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1151.9 kJ /
275.1 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Kolorowe lody na patyku
5 godz. 30 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Hot dogi pieski
40 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min