
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżka oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 200 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 350 g maślanki
- 1 - 2 łyżeczki soli
- 1 białko, roztrzepane
- 2 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3256 kJ / 777 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 154.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 11.6 g