
Urządzenia i Akcesoria
Chlebki do żurku
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
wody200 g
-
cukru1 łyżeczkę
-
mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia450 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia1 łyżka
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000250 g
-
maślanki350 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
białko roztrzepane, do posmarowania1
-
otrębów pszennych (opcjonalnie)2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
732.7 kcal /
3065.6 kJ
Białko
24.7 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
141.6 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1058.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Pączki
1 godz. 20 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Kluski śląskie
30 min