Chlebki do żurku
TM5 TM6

Chlebki do żurku

4.7 (199 ocen)

Składniki

  • 1 łyżka oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 350 g maślanki
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 1 białko, roztrzepane
  • 2 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
3256 kJ / 777 kcal
Białko
28.5 g
Węglowodany
154.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
11.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy