Chlebki do żurku

Chlebki do żurku

4.7 475 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 sztuki

Składniki

  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • wody
    200 g
  • cukru
    1 łyżeczkę
  • mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia
    450 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    1 łyżka
  • mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
    250 g
  • maślanki
    350 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • białko roztrzepane, do posmarowania
    1
  • otrębów pszennych (opcjonalnie)
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 732.7 kcal / 3065.6 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 141.6 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 1058.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...