Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paprykowy sos holenderski
15 Min
Bita śmietana
10 Min
Majonez bez jajek
10 Min
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 Min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 Min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 Std. 10 Min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 Std. 55 Min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10 Std.
Wegański majonez
15 Min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 Min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 Min
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min