Panierowana cebula bhaji

Panierowana cebula bhaji

3.9 20 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków

Składniki

  • 150 g ciecierzycy, suszonej
  • 200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g wody
  • olej do głębokiego smażenia
  • limonka do skropienia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 2 g
Kalorie 523 kJ / 125 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...