Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Ostry sos z bananów
35 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Pikantne aïoli
15 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1 godz. 15 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 godz. 15 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min