Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1 godz. 20 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Ser typu mascarpone
22 godz.
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 godz. 10 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min