Panierowana cebula bhaji

Panierowana cebula bhaji

3.9 20 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków

Składniki

  • ciecierzycy, suszonej
    150 g
  • cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
    200 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryczki piri piri, suszonej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • czosnku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • wody
    150 g
  • olej do głębokiego smażenia
  • limonka do skropienia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 125 kcal / 523 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...