Panierowana cebula bhaji
TM5 TM6

Panierowana cebula bhaji

Składniki

  • 150 g ciecierzycy, suszonej
  • 200 g cebuli, pokrojonej w 5 mm plastry
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego,
  • 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g wody
  • olej, do głębokiego smażenia
  • limonka, do skropienia

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
523 kJ / 125 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie