Urządzenia i Akcesoria
Panierowana cebula bhaji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
15 kawałków
Składniki
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryczki piri piri, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
150 g wody
-
olej do głębokiego smażenia
-
limonka do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2 godz.
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Twaróg
15 godz. 20 min
Bita śmietana
10 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Majonez bez jajek
10 min
Wegański majonez
15 min
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5 godz. 20 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Wegański sos boloński
40 min
Wegańskie naleśniki
50 min