Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

4.4 190 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcji

Składniki

  • pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
    800 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    40 g
  • wołowiny gulaszowej
    300 g
    300 g giczy wołowej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • kiełbasy wieprzowej, surowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki, np. włoskiej salsicci
    300 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    100 g
  • koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
    2 łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • bazylii, świeżej tylko liście
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185 kcal / 774 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...