
Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych800 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek, extra virgin40 g
-
wołowiny gulaszowej300 g
-
kiełbasy wieprzowej, surowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki, np. włoskiej salsicci300 g
-
czerwonego wina, wytrawnego100 g
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
bazylii, świeżej tylko liście5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185 kcal /
774 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska