Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g suszonych pomidorów
- 120 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 1 liść laurowy, suszony
- 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. oregano, bazylia, rozmaryn), tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
- 120 g soli gruboziarnistej
-
50
g białego wina, wytrawnego
lub 50 g wody - 1 łyżka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 463 kJ / 110.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 5977.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 Min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 Min
Sól warzywna
5min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 Min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 Std. 20 Min
Granola truskawkowo-miętowa
1h 45min
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 Min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 Min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min