Urządzenia i Akcesoria
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 sztuk
Składniki
-
10 g nasion kminu rzymskiego
-
450 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g prażonej cebulki, gotowej
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
100 g wody100 g mleka
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13 g
Kalorie
1567 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min
Klasyczne chlebki naan
1 Std. 30 Min
Ryż kaszmirski
30 Min
Samosy
1 Std. 40 Min
Curry z serem paneer
5 Std.
Curry z soczewicą (dal)
40 Min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 Std. 5 Min
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Ciasto wonton
50 Min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 Std. 20 Min
Dal makhani z soczewicy
50 Min