Tarte aux abricots et aux amandes

Tarte aux abricots et aux amandes

3.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 parts

Składniki

La pâte
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    160 g
  • de romarin frais effeuillé (voir "Conseil(s)")
    1 branche
  • de compote de pommes
    50 g
  • jaune d'œuf
    1
  • d'eau
    20 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    30 g
La garniture
  • de confiture d'abricots allégée en sucre
    100 g
  • d'amandes en poudre
    100 g
  • œuf
    1
  • d'abricots frais (de petite taille), coupés en deux
    500 g
  • de romarin frais effeuillé
    ½ branche
  • d'amandes émondées concassées
    40 g
  • de miel liquide
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 569 kcal / 2383 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...