Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de pralines roses, en brisures
- 60 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille
- 500 g de lait entier
- 5 jaunes d'œufs
-
colorant alimentaire rouge liquide (quelques gouttes)
lub 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre - 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- sucre en poudre, coloré (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Crème anglaise à l'orange
1h
Œufs à la neige au coulis de poires
3 Std. 55 Min
Crème brûlée aux pralines roses
3u. 15min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3h 45min
Poires au vin rouge
5h
Soufflé aux agrumes
30min
Œufs au lait au citron
5h
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Crème brûlée au champagne
2 Std. 25 Min
Choux chantilly au clou de girofle
1 Std. 25 Min
Puits de meringue à l'orange
4h 40min
Soufflé au sabre
1h