![Mousse de foies de volaille aux pistaches Mousse de foies de volaille aux pistaches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4152791E-60FD-4567-8ACB-CB3AF8A8A1E4/Derivates/985addb7-4aec-42ca-819f-7d50042d0ade.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de beurre demi-sel, ramolli et coupé en morceaux
- 250 g de foies de volaille
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de cognac
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées, hachées grossièrement au couteau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard séché aux épices
360h
Terrine de campagne
4j 30 menit
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Terrine de poulet aux pistaches
1 Std. 15 Min
Pâté de campagne au foie gras
48 godz.
Terrine de poulet à l'estragon
24h
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Terrine bressane
24h
Rillettes de porc tradition
12h
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min