Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de beurre demi-sel, ramolli et coupé en morceaux
- 250 g de foies de volaille
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de cognac
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées, hachées grossièrement au couteau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Terrine de foies de volaille au porto
5 godz. 50 min
Pâté de campagne au foie gras
48 godz.
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Pâté de campagne
48 godz.
Terrine bressane
24h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Confiture de lard
25min
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7hod. 30min
Rillettes de poulet
6 godz.