Wersje kompatybilne
Pasta con cavolo rosso e pistacchi (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 50 g di scalogno a pezzi
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cavolo rosso a listarelle
- 100 g di vino bianco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo fusilli (senza glutine)
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1964.4 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 425.1 mg
Alternatywne przepisy
Penne melanzane e menta
50min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
30min
Penne integrali con fagiolini, peperoni e formaggio primo sale
50min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Fusilli e melanzane
25min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40min