Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina

Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina

4.5 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 4 uova
  • 2 cucchiaini di sale
  • 150 g di zucchine a pezzi (2 cm)
  • 2 cipollotti a pezzi
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 20 g di cipolle a pezzi (3-4 cm)
  • 80 g di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
  • 40 g di carota (opcjonalnie) pelata e a pezzi (3-4 cm)
  • 3 - 5 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
  • 100 g di acqua
  • 320 g di pasta integrale corta, formato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1463.5 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 2147.3 kJ / 513.3 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 59.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...