Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 200 g di ceci lessati
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 200 g di pomodorini ciliegia a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppetta di crostacei
40min
Cozze alla Medoc
50 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Pepata di cozze
55min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Guazzetto di fasolari e fave
1h 50min
Risotto alle cozze
1 Std. 5 Min
Capesante ai funghi porcini
1 Std. 20 Min
Vongole e cozze alla marinara
3u.
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Lumachine in rosso
1 Std. 40 Min
Calamari cipolle e patate
50 Min