Pasticcio di carne e cavolfiori

Pasticcio di carne e cavolfiori

3.9 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 500 g di cimette di cavolfiore a pezzi (3-4 cm)
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 30 g di scalogno a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di carne trita di manzo
  • 200 g di pomodori maturi, a pezzi (3 cm)
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ cucchiaino di timo secco
  • ½ cucchiaino di basilico secco
  • ½ cucchiaino di peperoncino in polvere
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 80 g di concentrato di pomodoro
  • 60 g di panna fresca liquida
  • 250 g di mozzarella fresca, ben scolata a pezzi
    250 g di mozzarella per pizza, a tocchetti
  • 4 rametti di timo fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 805.5 mg
Białko 29.1 g
Kalorie 2075.5 kJ / 496.1 kcal
Tłuszcz 38.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...