Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di melanzane a dadini (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di pesce spada fresco, a pezzi (vedere consigli)
- 1 rametto di mentuccia, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- fette di pane tostato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 140 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada all'arancia
40 min
Spigola in crosta di zucchine con salsa al caviale di limone
1h 10min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Nuvola di zucchine con gamberoni alla curcuma
45 min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40 min
Spada alle erbe con olive
40 min
Spigola con uvetta e pinoli
45 min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 min
Insalata di calamari e pesche
40 min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min