Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di melanzane a dadini (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di pesce spada fresco, a pezzi (vedere consigli)
- 1 rametto di mentuccia, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- fette di pane tostato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 140 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min
Cuori in amor di rapa
2 Std.
Triglie con marinata di capperi e olive
1 Std.
Spiedini di mazzancolle con salsa al mango
55min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1 Std.
Spigola in crosta di zucchine con salsa al caviale di limone
1 Std. 10 Min
Salmone con salsa al mango, taccole e carote
1 Std.
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Involtini di pesce spada alla pantesca
1 Std.